Leta i den här bloggen

måndag 2 januari 2012

Pepparkaksrutor

Hittade detta recept i min samling:



150 g smör
2 ½ dl ljus sirap
2 ½ dl socker
1 påse pepparkakskryddor (18 g)
2 ½ dl mjölk
2 ägg
1 tsk bikarbonat
2 msk varmt vatten
5 ½ dl mjöl

2 dl vispgrädde
300 - 350 g ljus choklad

Smält smöret i en kastrull tillsammans med sirap, socker och kryddor.
Ta av från värmen och rör i mjölk och ägg.
Lös bikarbonatet i vattnet och rör ner.
Tillsätt mjölet.
Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i 25-40 minuter (tills kakan stannat i mitten, jag glömde att ta tid).
Låt svalna.

Koka upp grädden.
Ta av den från värmen och rör ner 300 g choklad.
Rör tills allt har smält.
Bred glasyren på kakan och låt stelna.
Strö ev över mer choklad.
Skär i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar