Leta i den här bloggen

lördag 3 november 2012

Supergod glass med honung istället för socker - chokladglass!

Anton har fått feber och vi andra mår lite halvrisigt och då brukar glass vara på sin plats. För att inte drabbas av en sockerhög kille så gjorde jag glass med honung i - den blev supergod!!! 


4 dl vispgrädde
4 ägg
4 msk flytande honung
2 krm vaniljpulver
3 msk Valrhonakakao

  1. Vispa grädden hårt i en skål.
  2. Vispa ägg och honung poröst i en annan skål, blanda ner vaniljpulver och kakao.
  3. Blanda ihop allt.
  4. Häll i en glassmaskin.
  5. Spritsa ut glassen i glassformar och ställ in i frysen ett tag - det här steget kan hoppas över om man vill ha sin glass på en gång :)

onsdag 31 oktober 2012

Godisspindlar

Enkla att göra, roliga att dekorera och goda att äta - kan det bli bättre?!

Spindelkropp:
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl havregryn (ren havre för en glutenfri variant)
½ dl kakao
2 msk kaffe
1 msk vispgrädde
1 tsk vaniljpulver

Dekoration:
Godis (Vi använde chokladkonfetti, marshmallows, Kick, färgat kokos och mörk choklad)

Blanda alla ingredienser till spindelkroppen i en matberedare.
Forma till bollar.
Smält chokladen.
Måla pupiller på chokladkonfetti eller marshmallows.
Skär Kicks till spindelben (eller använd lakritssnören).
Dekorera :)





tisdag 30 oktober 2012

Godismonster

Godismonster är så roliga att göra - dessutom passar dom perfekt till Halloween :) Vi använde glutenfria muffins men det går bra att använda andra sorter också :) Om man inte tål glykossirap så måste ni byta ut en del godis.

Botten:
30 st muffins (vanliga glutenfria, glutenfria citron- och lakritsmuffins, glutenfria chokladmuffins eller "vanliga")

Glasyr:
100 g smör
300 g vit choklad
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
Karamellfärg eller pulverfärg

Topping:
1 påse kokos
Karamellfärg eller pulverfärg
Godis (vi använde Mentos, mini-marshmallows, Dumle, Cola nappar, chokladkonfetti, Romerska bågar och mörk choklad)
Anton brer på glasyr
  1. Smält smöret till glasyren. Rör ner chokladen och rör om tills allt har smält. Rör ner philadelphiaost och florsocker. Droppa i färg (eller rör ner färgpulver) och rör om.
  2. Blanda kokos och karamell- eller pulverfärg i en plastpåse. Knyt åt och skaka om.
  3. Bred glasyr på kakorna.
  4. Doppa i kokosen.
  5. Garnera med godis.


Isas luring

Antons älg

Några av dagens monster :)

















Chokladpumpor med kolafyllning

Vi brukar göra lyktor av pumpor till Halloween och i år gjorde vi även kolafyllda chokladpumpor.Formen kommer från kakburken.

11 st
Skal:
200 g vit choklad
Pulverfärg (vi använde färgerna Pumpkin Pie, Orange Burst och Autumn Green - alla från Rainbow Dust)
Fyllning:
½ burk kondenserad mjölk som fått sjuda i 2 h (självklart kan man använda en annan fyllning)

  1. Börja med att sjuda konservburken med den kondenserade mjölken i 2 h. Låt svalna.
  2. Smält chokladen. Dela upp den i två mindre skålar och färga den ena orange och den andra grön.
  3. Börja pensla med den gröna färgen. Ställ in i frysen ca 5 minuter. Måla sen med den orangea. Låt stelna i frysen ca 5 min. OBS! Se till så att skalet blir helt, annars kommer fyllningen att rinna ut.
  4. Rör krämen smidig. Fyll en spritspåse och fyll pralinerna (eller klicka i krämen med hjälp av en sked).
  5. Täck med choklad. Ställ in i frysen i ca 30 minuter.
  6. Ta ut pralinerna från formen (de lossnar lätt).