Leta i den här bloggen

onsdag 22 augusti 2012

Frasig rabarberpaj

Idag såg jag ett spännande recept på facebook, eller rättare sagt en länk till recepten.se (det receptet hittar ni här)
Dottern (som är glutenintolerant) tyckte att den var riktigt riktigt god medan maken tyckte den var godare än en vanlig. Bra omdömen med andra ord :)

300 g rabarber
100 g smör
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Topping:
2 msk strösocker
2 msk potatismjöl

Smörj en rund form med smör. Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj och skär rabarbern i bitar.
Smält smöret.
Dela äggen och häll i två olika skålar.
Tillsätt sockret i äggvitorna.
Tillsätt smör, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i skålen med äggulor.
Vispa äggvitor och socker till en tjock smet (inte till hårt skum/toppar).
Vispa äggulesmeten.
Blanda allting försiktigt med en slickepott eller sked.
Häll smeten i ugnsformen.

Häll över rabarberbitarna.
Blanda socker och potatismjöl och strö över.
Grädda i ca 20 minuter (beror på hur stor formen är).
Servera med vispad grädde med vaniljpulver.