Kakan gjorde jag i en hjärtform som är 19 cm lång och 20 cm som bredast. Om jag hade valt en rund form (22-23 cm i diameter) så hade jag dubblerat receptet och gräddningstiden.
½ dl starkt kaffe
125 g 70% choklad
125 g smör
lite vaniljpulver (ca 1/4 tsk)
2 ägg
Smör och kakao att smöra/bröa formen med
- Smöra formen. Fördela kakao i formen så att insidan blir täckt av kakao.
- Häll kaffet i en kastrull (som står på en platta på svag värme).
- Rör ner chokladen (det kan ta ett tag).
- Klicka ner smöret, rör under tiden så att allt blandas ordentligt.
- Rör ner vaniljpulvret och ta av från plattan.
- Vispa upp äggen lite lätt. Häll i lite i taget under omröring.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
- Låt stå och kallna, gärna några timmar eller över natten.
- Servera med grädde, glass och/eller bär