Leta i den här bloggen

fredag 7 september 2012

Kladdkaka med potatismjöl (glutenfri kladdkaka) med vit chokladfrostning

Idag provade jag att göra en kladdkaka med potatismjöl. Receptet på kladdkakan kommer från tidningen Söndag, och grundreceptet på frostningen kommer från Shop-a-holic Mom. Både barnen och maken tyckte den var jättegod. Jag tog ut rundlar vid kakans ytterkant, i mitten är den härligt kladdig. Så här gjorde jag:

Börja med frostingen.
 
Vit chokladfrosting:
60 msk vit choklad
1 msk mjölk
60 g philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
55 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
½ dl mjölk

Smält chokladen med mjölken på svag värme.
Vispa ihop philadelphiaost och vaniljsocker.
Häll ner chokladen under omröring.
Ställ in i kylen i 2 timmar.

Vispa ihop smör, florsocker och mjölk.
Vispa ner chokladblandningen.

Kladdkaka:
75 g smör
3 ägg
2 dl socker
¾ dl kakao
1½ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk

Till formen:
Smör
Kokosflingor

Smöra en rund ugnsform och strö med kokos.
Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda kakao, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten, häll även ner smöret och mjölken.
Rör ihop (smeten blir lös).
Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20-25 minuter.

Ta ut rundlar ur kakan och spritsa på frostingen eller skär upp som vanligt och servera frostningen till.
Garnera med strössel, bär eller kokos.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar