Leta i den här bloggen

tisdag 3 januari 2012

Moccarutor

225 g smör
3 ägg
4 1/2 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk kakao
6 3/4 dl mjöl
3 tsk bakpulver
2 1/4 dl mjölk
(100 g hackad choklad, vit, ljus eller mörk - eller blandat)

Glasyr
150 g smör
2-4 msk kallt kaffe
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker

Strössel eller kokosflingor

Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med mjölken och smöret.
Häll smeten i en smord och bröad långpanna (eller en bakplåtsklädd långpanna).
Strö över den hackade chokladen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15-20 minuter.
Låt kakan svalna.

Smält smöret till glasyren.
Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan och strö på kokos.
Skär kakan i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar