Leta i den här bloggen

söndag 1 januari 2012

Snöbollskrig!

Om ni har ledsnat på kalla och blöta snöbollar så kan man alltid variera sig med dessa:

Snöbollar

150 g smör
1 ½ dl socker
5 dl (ca 165 g) kexsmulor eller pepparkakssmulor
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
200 g vit blockchoklad
Kokosflingor

·         Rör smör och socker ljust och pösigt
·         Krossar kexen till smulor
·         Blanda kakao och vaniljsocker och rör ner i smörsmeten
·         Blanda i kexsmulorna
·         Forma till små bollar
·         Lägg i frysen minst 4 timmar eller över natten
·         Smält den vita chokladen
·         Ta ut bollarna ur frysen och doppa dem i chokladen och sedan i kokosflingorna
·         Låt stelna på smörpapper
·         Förvaras kallt, men ta gärna ut dem i rumstemperatur ca 30 min före servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar