Vi gjorde också en marängtårta med lemoncurd - det receptet hittar ni HÄR
Sjörövarcheesecake
3 dl vispgrädde
3 äggulor
1-2 dl socker (beroende på hur söt man vill ha den, vi brukar använda 1 dl)
85 g philadelphaost
3 äggvitor
Skal från 1 citron
1-2 msk citronsaft
Blåbär
Havregryn
3 skålar att vispa i, gärna en i rostfritt stål att vispa äggvitorna i.
Skål 1:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Skål 2:
Vispa grädden hårt.
Skål 3:
Vispa äggulor och socker pösigt.
Rör ner färskosten.
Blanda ner citronskal och citronsaft.
Blanda försiktigt allt i en skål.
Häll smeten i en form (som tål att frysas).
Ställ in i frysen i några timmar.
Dekorera med blåbär och havregryn.
Ta fram en stund innan serveringen.
3 äggulor
1-2 dl socker (beroende på hur söt man vill ha den, vi brukar använda 1 dl)
85 g philadelphaost
3 äggvitor
Skal från 1 citron
1-2 msk citronsaft
Blåbär
Havregryn
3 skålar att vispa i, gärna en i rostfritt stål att vispa äggvitorna i.
Skål 1:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Skål 2:
Vispa grädden hårt.
Skål 3:
Vispa äggulor och socker pösigt.
Rör ner färskosten.
Blanda ner citronskal och citronsaft.
Blanda försiktigt allt i en skål.
Häll smeten i en form (som tål att frysas).
Ställ in i frysen i några timmar.
Dekorera med blåbär och havregryn.
Ta fram en stund innan serveringen.