Leta i den här bloggen

söndag 23 december 2012

Kaffe- och konjakspraliner

Åh så goda! Det här är mina nya favoritpraliner!

Skal:
Mörk choklad (jag använde 70% Valrhona)

Kaffe/konjaksfyllning:
2 msk vispgrädde
1 tsk snabbkaffepulver
80 g  mörk choklad (jag använde 70% Valrhona)
1½ msk konjak

Börja med fyllningen:
Blanda grädde och kaffe i en kastrull.
Låt smälta på svag värme.
Koka upp.
Häll över chokladen och rör tills allt har smält.
Rör ner konjaken.

Smält chokladen till formarna(skalen).
Täck formarnas insida med choklad.
Ställ in i frysen ca 5 minuter.

Fyll formarna  till 3/4 med fyllning.
Täck med choklad och ställ in i frysen ca 30 minuter.
Ta ut formen och knacka ut pralinerna.



God Jul!