Leta i den här bloggen

tisdag 3 januari 2012

Morotskaka

Jag och Anton bakade en morotskaka, den här varianten blev det:





3 ägg
3 dl socker
½ tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
3 tsk bakpulver
1 ½ tsk kanel
1 tsk kardemumma
Lite salt
3 dl mjöl
1 ½ dl rapsolja
4 ½ dl rivna morötter

1. Riv morötterna.
2. Vispa ägg och socker pösigt.
3. Vispa ner allt förutom olja och morötter.
4. Vispa ner olja och morötter.
5. Häll upp i en bakplåtsklädd liten långpanna.
6. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i 55 minuter.
7. Låt svalna.

60 g mjukt smör
4 dl florsocker
½ tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
100 g philadelphiaost

1. Vispa allt mjukt och krämigt.
2. Bred på den svala kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar