Leta i den här bloggen

lördag 27 oktober 2012

Monster cake pops - höstiga cake pops (naturligt glutenfria)


De här var roliga att göra! Vi överraskade mina morföräldrar med dessa minimonster ikväll - det blev mycket uppskattade :) Man kan så klart använda sig av "vanliga" muffins, se bara till att smeten går att forma till bollar, blanda bara ner mer (eller mindre) philadelphiaost (beroende på hur stora muffinsarna är). 

5 glutenfria muffins (eller vanliga muffins)
½ dl philadelphiaost
1 msk vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
2 msk kakao

200 g vit choklad
Pulverfärg
Kung Markattas Chokladkonfetti (eller andra chokladlinser)


  1. Gör smulor av muffinsarna.
  2. Blanda allt (utom choklad + pulverfärg) i en matberedare.
  3. Forma smeten till bollar och stick in en pinne i varje boll. Ställ in i frysen.
  4. Smält chokladen och färga med pulverfärg.
  5. Doppa bollarna i färgen och låt stelna (om bollarna är riktigt kalla så stelnar chokladen snabbt).
  6. Dekorera med chokladlinser och/eller mer färgad choklad.
Enjoy J


Nu fungerar sökfunktionen igen!

fredag 26 oktober 2012

Spökmaränger :)

Roliga att göra och väldigt goda. Om man inte vill värma sin marängsmet så går det bra att ta ett annat marängrecept. Den här smeten är dock värd att vänta på (tar ca 2 timmar att göra, varav 1-1½ timme i ugnen).


300 g strösocker (ca 3 dl)
150 g äggvita (ca 5 ägg)

ca 50 g mörk choklad

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Rör ihop socker och äggvitor i en (rostfri)kastrull, värm och rör om tills sockerkristallerna är smälta.
  3. Häll över smeten i en (rostfri) skål. Vispa tills smeten har svalnat lite och blivit fast.
  4. Fyll en sprits och spritsa toppar (eller klicka ut med hjälp av en sked) på bakplåtspapper.
  5. Grädda i ca 1 – 1½ h. 
  6. Låt svalna.
  7. Smälta chokladen och måla ögon och mun på marängerna, använd baksidan av en tändsticka eller en liten pensel.
Barnens spökmaränger



Blödande blåbärsmaränger

En del firar Halloween i morgon (lördag), några den 31:a och andra nästa fredag. När man än firar så passar det väl utmärkt med blödande blåbärsmaränger? Så ruskigt goda att till och med smeten i skålen (som skulle diskas) försvann :)



300 g strösocker (ca 3 dl)
150 g äggvita (ca 5 ägg)
2 dl blåbär

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Blanda socker och äggvitor i en (rostfri)kastrull, värm under omrörning tills sockerkristallerna är smälta.
  3. Häll över smeten i en (rostfri) skål. Vispa tills smeten har svalnat lite och blivit fast.
  4. Blanda försiktigt ner blåbär med en sked.
  5. Klicka upp maränger på bakplåtspapper.
  6. Grädda i ca 1 – 1½ h.

torsdag 25 oktober 2012

Mintchokladmynt

Söta saker


Det här är vårat bidrag till Månadens sötsak (som är FREDAG). Supergoda!!! Blir ca 40 st


50 g cream cheese
3-5 dl florsocker
½ msk grädde
några droppar Pepparmyntsarom
100 g mörk choklad

Blanda ost, florsocker och grädde i matberedare.
Tillsätt pepparmintsarom. 
Om degen känns för lös så blanda i mer florsocker.
Använd två teskedar och forma små bollar.
Doppa en kniv i florsocker och platta till bollarna.
Ställ in i frysen minst 30 minuter.

Smält chokladen.
Doppa mynten i chokladen och låt stelna.
Njut av era lättförtjänta mynt :)


onsdag 24 oktober 2012

Underhåll

Sökfunktionen ligger nere för tillfället men vi försöker fixa det så fort vi kan. Tills vidare kan ni klicka er fram via kategorierna (till höger).


söndag 21 oktober 2012

Isabelles jertpraliner

Ner pappa åkte  och röjde tänkte vi  jöra några goda praliner och de var då jag kåm på ett nytt pralinresept. De blev super goda!

SKAL
100 g vit shoklad
gul pulver ferg

FYLNING
1 msk grede
1 msk  saft från mosade halån
1/2 tsk vaniljpulver
80 g vit shoklad
1 mosad banan


  1. Börja med fylningen. Blanda grede, saft och vaniljpulver i en kastrul. Koka up. Rör ner  shoklad och banan.
  2. Smält  shokladen och färga den gul. Pensla shokladen i pralinformarna. Ställ in i frysen.
  3. Fyll formarna med fylningen. Tek med shoklad.
  4. Ställ in i frysen ijen. Ta ut dem ur formarna.
  5. Ät
/ISABELLE