Igår gjorde
jag polkapraliner till mina elever i kören - vi har nämligen Öppet Hus på skolan ikväll. Originalet
kommer från Hemmets journal, men jag har gjort om det lite.
Ca
26 praliner
Skal:
Ca
250-300g ljus choklad
Fyllning:
2
msk vispgrädde
100
g vit choklad
10
st polkagrisar
Börja
med fyllningen:
Krossa
polkagrisarna (jag la godiset i dubbla plastpåsar och drämde till med en
kavel). Värm grädden över vattenbad (använd gärna en rostfri skål). Bryt den
vita chokladen i bitar och rör ner. Rör ner godiskrosset.
Låt
svalna 10-15 minuter.
Smält
chokladen till skalen. Täck pralinformarnas insidor med choklad, använd en
sked eller en pensel. Låt stelna i frysen ca 5-10 minuter (upp-och-ner om man
använder formar som inte sitter ihop).
Fyll
skalen med fyllningen. Täck med choklad. Låt stelna i frysen innan man tar ur
pralinerna från formarna (ca 15-30 minuter).