Leta i den här bloggen

måndag 24 mars 2014

Glutenfria Strassburgare

Idag provade vi att göra glutenfria Strassburgare. Den yngsta (som bakade med mig) tyckte att de blev godare än de med vetemjöl - och de är ändå en av favoriterna!

100 g rumsvarmt smör
1 dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 dl florsocker
1 dl glutenfri mjölmix (vi använde DETTA MJÖL)

Mörk eller ljus choklad att doppa kakorna i.

  1. Rör ihop alla ingredienser (utom chokladen)
  2. Spritsa ut former på bakplåtspapper
  3. Grädda i 175 grader i 8-15 minuter
  4. Låt kakorna svalna
  5. Doppa ena änden i smält choklad

3 kommentarer:

  1. Mina flöt ut och blev helt platta. Hur kan det komma sig?

    SvaraRadera
    Svar
    1. För mycket smör i förhållande till mjölet, även om du har mätt "rätt" i deciliter så kan ditt mjöl har varit mindre packat än receptmakarens.

      Radera