Leta i den här bloggen

måndag 2 januari 2012

Fler pralinfyllningar

Här kommer några fler fyllningar som jag brukar använda när jag gör praliner:

                                                                                                              







Kaffefyllning:
2 msk vispgrädde
1 tsk snabbkaffepulver
80 g ljus choklad

Blanda grädde och kaffe i en kastrull.
Låt smälta på svag värme.
Koka upp.
Häll över chokladen och rör tills allt har smält.

Kokoschokladfyllning:
1 dl grädde
100 g vit choklad
1-2 dl kokos (beroende på hur fast smeten önskas)

Koka upp grädden.
Rör ner chokladen och sedan kokos.



Mintfyllning:
25 g cream cheese
1 ½ - 2 ½ dl florsocker
¼ msk grädde
Någon droppe pepparmintsarom

Blanda ost, florsocker och grädde i matberedare.
Tillsätt pepparmintsarom.
Om degen känns för lös så blanda i mer florsocker.




Hallonchoklad:
Lite mindre än 1 dl grädde
100 g mörk choklad
ca 2 dl hallon
socker

Mosa hallonen med sockret.
Låt rinna av.
Låt grädden koka upp, lägg i chokladen och låt smälta under omröring.
Rör ner hallonröran.
Låt svalna.



Dulce de leche:
Ställ en burk kondenserad mjölk i en stor kastrull och täck med vatten.
Låt sjuda i 2-3 timmar (man måste hälla på nytt vatten då och då).
Låt svalna.

2 kommentarer:

  1. Tack för alla goda pralinfyllningsförslag. Skall testa några redan idag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du hittar några du gillar :)

      Radera