Leta i den här bloggen

torsdag 1 mars 2012

Havreflarn utan mjöl

Vi väntar på svar om Isabelle tål gluten, så idag gjorde vi havreflarn utan vetemjöl. Väldigt goda tyckte hela familjen, även de som gick sönder gick åt i ett nafs :)

Så här gjorde vi:

100 g smör
3 dl havregryn
1½ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Smält smöret och blanda ner havregrynen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vaniljpulver och bakpulver i sockersmeten.
Rör i havregrynssmeten.
Klicka ut på bakplåtspapper (de flyter ut så lägg dem inte så nära varandra).
Grädda i 175 grader i ca 5-10 minuter (beroende på storleken).
Lägg dem dirket på upp-och-ner-vända glas/skålar/formar eller på en kavel och låt stelna.
Servera med bär.

7 kommentarer:

  1. Googlade på havreflarn och hamnade här! Ett tips är att använda damsugarröret, väldigt bra att böja dem över, får plats många och så är det ju av metall. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra tips och tack för det. Står just i färd med att baka dessa havreflarn.
      Maja

      Radera
  2. Ett annat tips är att böja de helt runda o fylla med typ chocklöadmousse

    SvaraRadera
  3. Jag blandade i lite sirap, kanske ca 1/2 dl. Oj, så gott! Tack för goda kakor!

    SvaraRadera