Leta i den här bloggen

söndag 1 januari 2012

Kanelbrownies

En av mina favoriter till jul:

200 g smör

200 g blockchoklad

4 ägg

3 dl socker

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

2 tsk malen kanel

Ev. florsocker



· Sätt ugnen på 175 grader

· Smält smöret i en kastrull

· Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret på svag värme

· Vispa ägg och socker vitt och pösigt

· Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggsmeten.

· Tillsätt chokladsmeten

· Klä en liten långpanna 20*30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan.

· Grädda i 175 grader i 20 minuter.

· Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå och fortsätt grädda den i 10 min till (den ska vara lite lös).

· Låt kakan svalna. Skär kakan i rutor.

· Pudra ev. florsocker över


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar