Leta i den här bloggen

tisdag 6 mars 2012

♫ Bullfest bullfest hela dan ♫


Hallon- och philadelphiabullar
Philadelphiabullar
Klappa takten alla bagarebarn - idag blev det bullfest här hemma! Jag har nästan ingen röst och barnen har fullt med energi - då passar det att baka bullar! Vi gjorde bland annat philadelphiabullar, chokladbullar, hallonbullar, björnbärsbullar, kolabullar och en hel hög med goda blandningar :)

Antons jordgubbsbullar





Isabelles kolabullar



Kola- och chokladbullar

Bulldeg:
1 pkt jäst (50 g)
150 g smör
5 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl råsocker
1 tsk kardemumma
12 dl mjöl + 1-2 dl till utbakningen

Anton kavlar
Isabelle kavlar










Fyllningar:
Rumsvarmt smör (vi använde ca 150 g)
Socker (vi använde ca 1½ dl)
Vaniljpulver (vi använde ca 2 tsk)
Hallon (vi använde ca 1 dl)
Jordgubbar (vi använde ca ½ dl)
Björnbär (vi använde ca ½ dl)Philadelphiaost (vi använde ca 50 g)
Mörk choklad ( vi använde ca 50 g)
Anton sockrar

1 ägg
Pärlsocker


Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken.
Häll på lite av den varma vätskan på jästen och rör om.
Häll på resten av vätskan.
Häll i socker, salt och kardemumma.
Blanda i mjölet.
Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Under tiden som degen jäser gjorde vi i ordning fyllningarna och la ut formar på plåtar.
Blanda socker och vaniljsocker.
Mosa bären.
Hacka chokladen.

Isabelles kola- och chokladfyllning
Knåda degen och dela den i delar (beroende på hur många olika fyllningar/bagare ni ska ha).
Bre på smör och lägg på valfri fyllning.Rulla ihop och dela i 1-2 cm breda bitar.
Lägg i bullformarna.
Låt jäsa under duk i ca 30 minuter.
Pensla med 1 uppvispat ägg.
Garnera av med pärlsocker.



Grädda i 225 grader i 5-8 minuter (beroende på storlek).


Hallon och björnbärsbullar
Chokladbullar

Isabelles kola. och chokladbullar
Antons kolabullar


Några av Isabelles bullar
Några av Antons bullar
Kanelbullar