Leta i den här bloggen

måndag 6 april 2015

Apple Butter Cookies - kakor med äppelmos (nästan i alla fall)

Nyligen har vi fått kokböcker och Apple Butter från våra släktingar i Missouri, USA. Apple butter liknar vårt äpelmos, men är lite tjockare i konsistensen.

Vi gjorde Apple Butter Cookies och Anton tyckte att det var de godaste kakorna han ätit! Bra omdöme med andra ord :) Kakorna blir ganska mjuka så frys gärna dom som blir över (annars klibbar de ihop).

1 cup smör
4 cups farinsocker
4 ägg
2 cups havregryn
2 cups Apple Butter

4 cups mjöl (vi använde glutenfri mjölblandning)
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk salt
1/2 cup mjölk




Rör ihop smör och farinsocker ordentligt.
Vispa ner ägg, havregryn och apple butter.
Blanda ihop mjöl, bikarbonat, bakpulver och salt.
Blanda ner torrvarorna växelvis med mjölken i smeten.
Vispa ordentligt.

Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 175C i ca 12-15 minuter.