Leta i den här bloggen

lördag 6 april 2013

Glutenfria plättar (mjölfria plättar)

Nu var det ett tag sedan vi bloggade. Familjen har varit sjuk i omgångar men nu börjar alla piggna till. Idag tänkte jag dela med mig av ett av våra favoritrecept - plättar utan mjöl. Passar både de som inte tål gluten och de som äter GI-/LCHF-kost. Jättegoda och enkla att göra.


50 g smör
4 ägg
1 dl vatten
2 dl grädde (visp-, mellan- eller matlagningsgrädde - allt funkar)
1 dl mjölk
2 msk fiberhusk
Salt


  1. Smält smöret
  2. Vispa ihop alla ingredienser
  3. Låt svälla i 15 minuter 
  4. Vispa ihop smeten igen (det blir ett tjockt skikt vid ytan). Smeten kan innehålla små klumpar - det gör ingenting, det löser sig när man steker plättarna
  5. Stek i varm panna (jag använder en teflonpanna och då behövs inget smör att steka i)
Perfekta att ta med på utflykt då de är lika goda varma som kalla.