Leta i den här bloggen

tisdag 15 april 2014

Macarons utan mandel - macarons med kokos :)

Det här receptet har vi fått från vår släkting Karen i Australien. Barnen tyckte så mycket om dessa så jag har fått gömma de som finns kvar :)

2 äggvitor
1 2/3 dl florsocker
3 msk kokos

2 tsk kakao (ingick inte i receptet som vi fick)

Vispa äggvitan hårt.
Vispa ner florsockret lite i taget. Smeten ska bli fast.
Rör ner kokos och eventuell smaksättare.

Spritsa (eller klicka) ut på bakplåtspapper.
Grädda i 150 grader i ca 12-20 min beroende på hur stora makronerna är.
Låt svalna.

Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 äggula

Vispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver.
Vispa ner ägget.

Klicka eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.
Lägg ihop kakorna två och två.

1 kommentar:

  1. Smart för de som är allergiska och ändå vill äta sina dagliga maccaron. Tyvärr är jag urusel på att göra maccaroons, måste öva öva öva!

    SvaraRadera