Leta i den här bloggen

tisdag 15 april 2014

Macarons utan mandel - macarons med kokos :)

Det här receptet har vi fått från vår släkting Karen i Australien. Barnen tyckte så mycket om dessa så jag har fått gömma de som finns kvar :)

2 äggvitor
1 2/3 dl florsocker
3 msk kokos

2 tsk kakao (ingick inte i receptet som vi fick)

Vispa äggvitan hårt.
Vispa ner florsockret lite i taget. Smeten ska bli fast.
Rör ner kokos och eventuell smaksättare.

Spritsa (eller klicka) ut på bakplåtspapper.
Grädda i 150 grader i ca 12-20 min beroende på hur stora makronerna är.
Låt svalna.

Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 äggula

Vispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver.
Vispa ner ägget.

Klicka eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.
Lägg ihop kakorna två och två.

4 kommentarer:

  1. Smart för de som är allergiska och ändå vill äta sina dagliga maccaron. Tyvärr är jag urusel på att göra maccaroons, måste öva öva öva!

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Vad är det för kokos man ska ha i?

      Radera
  3. Vad är det för kokos? Riven kokos?

    SvaraRadera