2 äggvitor
1 2/3 dl florsocker
3 msk kokos
2 tsk kakao (ingick inte i receptet som vi fick)
Vispa äggvitan hårt.
Vispa ner florsockret lite i taget. Smeten ska bli fast.
Rör ner kokos och eventuell smaksättare.
Spritsa (eller klicka) ut på bakplåtspapper.
Grädda i 150 grader i ca 12-20 min beroende på hur stora makronerna är.
Låt svalna.
Fyllning:
100 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
1 äggula
Vispa ihop smör, florsocker och vaniljpulver.
Vispa ner ägget.
Klicka eller spritsa fyllning på hälften av kakorna.
Lägg ihop kakorna två och två.
Smart för de som är allergiska och ändå vill äta sina dagliga maccaron. Tyvärr är jag urusel på att göra maccaroons, måste öva öva öva!
SvaraRaderaSupergoda
SvaraRaderaVad är det för kokos man ska ha i?
RaderaVad är det för kokos? Riven kokos?
SvaraRadera