Kaffefyllning:
2 msk vispgrädde
1 tsk snabbkaffepulver
80 g ljus choklad
Blanda grädde och kaffe i en kastrull.
Låt smälta på svag värme.
Koka upp.
Häll över chokladen och rör tills allt har smält.
Kokoschokladfyllning:
1 dl grädde
100 g vit choklad
1-2 dl kokos (beroende på hur fast smeten önskas)
Koka upp grädden.
Rör ner chokladen och sedan kokos.
Mintfyllning:
25 g cream cheese
1 ½ - 2 ½ dl florsocker
¼ msk grädde
Någon droppe pepparmintsarom
Blanda ost, florsocker och grädde i matberedare.
Tillsätt pepparmintsarom.
Om degen känns för lös så blanda i mer florsocker.
Hallonchoklad:
Lite mindre än 1 dl grädde
100 g mörk choklad
ca 2 dl hallon
socker
Mosa hallonen med sockret.
Låt rinna av.
Låt grädden koka upp, lägg i chokladen och låt smälta under omröring.
Rör ner hallonröran.
Låt svalna.
Dulce de leche:
Ställ en burk kondenserad mjölk i en stor kastrull och täck med vatten.
Låt sjuda i 2-3 timmar (man måste hälla på nytt vatten då och då).
Låt svalna.
Tack för alla goda pralinfyllningsförslag. Skall testa några redan idag.
SvaraRaderaHoppas du hittar några du gillar :)
Radera