Deg:
250g smör
50 g jäst
1 ¼ msk strösocker
2 ½ dl kall mjölk
ca 7 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
50 – 75 g smör
1 ¼ strösocker
1 tsk vaniljpulver
Ägg
Pärlsocker
Låt matfettet ligga framme en stund så att det blir mjukt.
Rör ut jästen i lite av mjölken i degbunken.
Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman dem till en smidig deg.
Kavla ut den försiktigt till en rätt stor fyrkant, skär den i trekanter och lägg lite av fyllningen i mitten.
Nyp ihop fyllningen och lägg dem i formar och låt dem jäsa ca 2 timmar i rumstemperatur.
Pensla med ägg. Strö på lite pärlsocker.
Grädda i 250 -275 grader i 5-10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar