Leta i den här bloggen

måndag 2 januari 2012

Praliner med åkerbärsmousse

Såg det här receptet och blev fick idéen att göra chokladmousse med åkerbär. Åkerbärspralinerna som jag gjorde för någon dag sedan har en strykande åtgång här hemma så det verkar inte helt fel att fylla praliner med åkerbär i alla fall :)

Så här gjorde jag:

Skal:
100 g smör choklad

Mousse:
1/2 äggula
100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
1 dl åkerbär

Smält chokladen och låt svalna.
Vispa äggulan och rör ner chokladen.
Rör tills allt är jämt och blankt.
Vispa grädden.
Använd en mixerstav för att mosa åkerbären.
Blanda ner vaniljpulver och åkerbär i grädden.
Blanda ihop allt.
Täck med plastfolie och låt stå kallt i några timmar.

Smält chokladen till formarna.
Täck insidan av formarna med choklad.
Vänd upp-och-ner och ställ i frysen ett tag.
Fyll formarna med moussen.
Täck med choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar