Några fick hallonfyllning:
Några fick mintfyllning:
Några fick kolafyllning:
Resten fick rom- eller dulce de leche-fyllning
Jag använde mig av fyra olika sorters choklad till skal och topp. Två olika sorters mörk choklad (70% och 86%), en mjölkchoklad och en vit choklad.
Rom- och mintfyllningen gjorde jag så här:
1 dl grädde
100 g mörk choklad
några droppar mint- eller romarom
Låt grädden koka upp och droppa i någon droppe arom. Lägg i chokladen och låt smälta under omröring. Låt svalna.
Hallonfyllning:
lite mindre än 1 dl grädde
100 g mörk choklad
ca 2 dl hallon
socker
Mosa hallonen med sockret. Låt rinna av. Låt grädden koka upp, lägg i chokladen och låt smälta under omröring. Rör ner hallonröran. Låt svalna.
Kolafyllning:
1 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Koka grädde, sirap och socker i 8-10 minuter. Ta av värmen och rör ner vaniljsockret. Låt svalna.
Dulce de leche:
Ställ en burk kondenserad mjölk i en stor kastrull och täck med vatten. Låt sjuda i 3 timmar (man måste hälla på nytt vatten då och då). Låt svalna.
Hur mycket socker är det i hallonfyllningen? Tack!
SvaraRaderaDet beror på hur söt fyllning du vill ha och hur söta bären är. Vi brukar inte söta så mkt, ca 1 msk och om vi använder vit choklad till skalen så hoppar vi över sockret.
RaderaMåste bara säga att jag ÄLSKAR kolan ni har recept på här! Jag använder den i praliner väldigt ofta. Den är min, och många andras, absoluta favorit. Jag har länkat till denna sida på ett pralinforum på Facebook. :-)
SvaraRaderaSer verkligen goda ut! Hur gör du skalet du har ytterst?
SvaraRadera