Kakor:
100 g smör
1 ¼ dl socker
2 ½ dl mjöl
1 ¼ tsk vaniljsocker (jag tog ¾ tsk vaniljpulver istället)
¾ tsk bikarbonat
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 msk kakao
- Bryn smöret lätt och arbeta ihop det med sockret tills det är ljust och luftigt.
- Tillsätt vaniljpulver, bikarbonat och mjöl och arbeta ihop till en deg.
- Pressa ihop deg i en vanlig tesked så att det bildas välvda kakor med en platt sida.
- Lägg dem på bakplåtspapper med den platta sidan ner.
- Grädda i 180 grader i 5-10 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
- Låt svalna.
- Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
- Lägg ihop kakorna två och två med en klick fyllning i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar