Kaka:
300 g smör
4 ägg
5 dl socker
9 ½ dl mjöl
5 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker (eller 1 msk vaniljpulver)
1 pkt saffran
3 dl mjölk
Glasyr:
65 g smör
½ dl varmt vatten
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker (eller 1 tsk vaniljpulver)
Kokos
Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt smöret.
Rör ner saffranet.
Blanda ner alla torra ingredienser.
Blanda ner mjölken.
Vispa till en slät smet.
Häll i en bakplåtsklädd långpanna (en vanlig).
Grädda i 175 grader i 25-35 minuter.
Låt svalna.
Smält smöret och rör i vattnet.
Låt svalna.
Rör i florsocker och vaniljsocker/pulver.
Vispa till glasyren är slät.
Bred ut glasyren över kakan.
Strö över kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar