Leta i den här bloggen

söndag 1 januari 2012

Kaffe och whiskeypraliner

 Dessa är nog de godaste (och snyggaste) pralinerna jag någonsin gjort :)


Pralinformen penslade jag med 70% choklad.
Ställ in i frysen och pensla sen igen.
Jag penslade tre varv för att få det att täcka.

Fyllningen blev ungefär så här:

Kaffe/whiskeyfyllning:
2 msk vispgrädde
1 tsk snabbkaffepulver
80 g ljus choklad
1 msk whiskey

Blanda grädde och kaffe i en kastrull.
Låt smälta på svag värme.
Koka upp.
Häll över chokladen och rör tills allt har smält.
Rör ner whiskeyn.

Fyll formarna med fyllningen.
Ställ in i frysen ett tag och täck sen botten på pralinerna.
Ställ in i frysen igen.
Ta ut formen och knacka ut pralinerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar