Så här gjorde vi:
100 g smör
3 dl havregryn
1½ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Smält smöret och blanda ner havregrynen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vaniljpulver och bakpulver i sockersmeten.
Rör i havregrynssmeten.
Klicka ut på bakplåtspapper (de flyter ut så lägg dem inte så nära varandra).
Grädda i 175 grader i ca 5-10 minuter (beroende på storleken).
Lägg dem dirket på upp-och-ner-vända glas/skålar/formar eller på en kavel och låt stelna.
Servera med bär.
Googlade på havreflarn och hamnade här! Ett tips är att använda damsugarröret, väldigt bra att böja dem över, får plats många och så är det ju av metall. :)
SvaraRaderafräscht
RaderaBra tips och tack för det. Står just i färd med att baka dessa havreflarn.
RaderaMaja
Tack! Det ska jag prova :)
SvaraRaderaEtt annat tips är att böja de helt runda o fylla med typ chocklöadmousse
SvaraRaderaJag blandade i lite sirap, kanske ca 1/2 dl. Oj, så gott! Tack för goda kakor!
SvaraRaderaRoligt att ni gillar dom :)
Radera