Leta i den här bloggen

måndag 2 januari 2012

Fler praliner och bilfluff

Hela familjen gillar att göra praliner, roligt men kladdigt :)

Vi började med att smälta valfri choklad (vi valde vit, mjölk- och 70%-choklad). Sen penslade vi insidan av våra formar med chokladen och vände dem upp och ner för att stelna.




När de stelnat så fyllde vi pralinerna med godisfluff (bilfluff), hallonchoklad, dulce de leche och romchoklad.

Godisfluff (bilfluff)
3 dl grädde
1/3 påse ahlgrens bilar



Klipp bilarna i småbitar och lägg ner dem i en kastrull med grädden. Låt sjuda tills bilarna smält. Låt stå svalt i 4-6 timmar men helst över natten. Vispa sedan röran med elvisp.




De fyllda pralinerna fick vara i kylen ett tag för att stelna, sen la vi på mer smält choklad innan vi garnerade pralinerna.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar