Leta i den här bloggen

lördag 3 mars 2012

Favorit i repris - Månadens sötsak - Whiskeychoklad utan tillsatt socker



Månadens sötsak den här månaden är PERSONLIGT. Mitt bidrag blir därför min favorit whiskeychokladkaka utan tillsatt socker - mmmm!!! Självklart kan man hoppa över whiskeyn om man vill det, den blir nästan lika god :)


Söta saker2 ägg
100 g smör
¾ dl grädde
100 g mörk choklad
½  tsk vaniljpulver
1 - 4 msk whiskey

Smält smöret och bryt ner chokladen.
Vispa äggen så pösigt som det går.
Vispa ner grädden.                   
Blanda allt och häll i aluminiumformar.
Grädda i 175 grader i 6 – 8 minuter.

Servera med vispad grädde och lite vaniljpulver.

torsdag 1 mars 2012

Havreflarn utan mjöl

Vi väntar på svar om Isabelle tål gluten, så idag gjorde vi havreflarn utan vetemjöl. Väldigt goda tyckte hela familjen, även de som gick sönder gick åt i ett nafs :)

Så här gjorde vi:

100 g smör
3 dl havregryn
1½ dl socker
1 ägg
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Smält smöret och blanda ner havregrynen.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner vaniljpulver och bakpulver i sockersmeten.
Rör i havregrynssmeten.
Klicka ut på bakplåtspapper (de flyter ut så lägg dem inte så nära varandra).
Grädda i 175 grader i ca 5-10 minuter (beroende på storleken).
Lägg dem dirket på upp-och-ner-vända glas/skålar/formar eller på en kavel och låt stelna.
Servera med bär.