Kaka:
200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1 ½ kakao
½ tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
½ tsk bakpulver
1 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
3 dl vatten
Glasyr:
250 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
75 g smör
1. Klä en långpanna med bakplåtspapper
2. Vispa smör och socker pösigt.
3. Tillsätt äggen, ett i taget.
4. Blanda i kakao, vaniljpulver, bakpulver, bikarbonat och salt.
5. Tillsätt vatten och mjöl växelvis.
6. Grädda i 175 grader i 20-30 minuter (kakan ska vara torr).
7. Låt kakan svalna.
8. Smält chokladen med grädde och smör över vattenbad.
9. Vispa med elvisp.
10. Bred på glasyren på kakan.
11. Ställ in i frysen ett tag.
12. Skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar