Leta i den här bloggen

fredag 3 augusti 2012

Åkerbärscheesecake :)

Mina favoritbär är åkerbär! Så otroligt goda och söta (men svårrensade). Eftersom bären är söta så behöver man inte tillsätta så mycket sött. Jag använde Agave-sirap istället för socker den här gången - men det fungerar såklart lika bra med socker.

3 ägg, uppdelade i vitor och gulor
3 dl vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
100 g philadelphiaost
2 msk Agave-sirap (eller 1 dl socker)
1 dl åkerbär

Skål 1 (gärna rostfri):
Vispa äggvitorna till hårt skum.

Skål 2:
Vispa grädden och vaniljpulvret.

Skål 3:
Vispa äggulor, sirap (socker) och färskosten.

Mosa bären och blanda ner i skål 3.
Vänd försiktigt ner äggvitorna och grädden i skål 3.
Häll upp i en form och ställ i frysen några timmar.
Servera med några åkerbär och njut!

måndag 30 juli 2012

Apelsinchokladmousse!

Åh, det här blev så gott!!! Helt klart en ny favorit :)

100 g mörk choklad
2 äggulor
½ tsk vaniljpulver
3 dl vispgrädde
2 (ekologiska) apelsiner


Smält chokladen och låt svalna.
Vispa grädde och vaniljpulver löst.
Riv skalet av 1-2 apelsiner.
Pressa apelsinerna på saft, jag använde ca 3/4 dl.
Rör i äggulorna i chokladen, en i taget.
Rör ner apelsinskal och saft.
Blanda ner grädden.
Spritsa ut i skålar/portionsformar eller glas.
Låt stå ett tag i kylen.
Servera med en klick grädde.