200 g smör
200 g blockchoklad
4 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk malen kanel
Ev. florsocker
· Sätt ugnen på 175 grader
· Smält smöret i en kastrull
· Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret på svag värme
· Vispa ägg och socker vitt och pösigt
· Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner i äggsmeten.
· Tillsätt chokladsmeten
· Klä en liten långpanna 20*30 cm med bakplåtspapper. Häll smeten i långpannan.
· Grädda i 175 grader i 20 minuter.
· Lägg på ett bakplåtspapper ovanpå och fortsätt grädda den i 10 min till (den ska vara lite lös).
· Låt kakan svalna. Skär kakan i rutor.
· Pudra ev. florsocker över
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar