Pajskal:
2 ½ dl mjöl
½ dl socker
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
150 g smör
Fyllning:
3 ägg
1 ½ dl socker
½ dl mjöl
1 citron (saften)
Garnering:
Bär (jag använder hallon, björnbär och röda vinbär)
- Arbeta ihop ingredienserna till pajskalet.
- Tryck ut i en smord form (26 cm) med löstagbara kanter. Jag klämmer fast ett bakplåtspapper i botten så går det lättare att flytta pajen sen.
- Grädda i 160 grader i 15 minuter.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner mjöl och citronsaft.
- Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 160 grader i 10-15 minuter (den ska ha stelnat).
- Låt svalna.
- Garnera med bär.
- Servera med grädde och ev mer bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar