115 g rumsvarmt smör
115 g rumsvarm cream cheese
2 3/4 dl vetemjöl
2,4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
3 stora ägg
Placera ett bakplåtspapper i en liten långpanna.
Smörj formen och bröa bakplåtspappret.
Rör smör och cream cheese luftigt.
Sikta ner mjölet.
Rör försiktigt ner socker och vaniljpulver (smeten ska vara smulig och torr).
Rör ner äggen, ett i taget.
Rör om ordentligt.
Häll smeten i formen.
Grädda i 180 grader i ca 30 minuter.
Låt svalna i formen i 15 minuter innan den tas upp för att skäras till.
Skär av toppen (det "bruna").
Ta ut figurer med mått eller skär ut önskad form.
Vet den god? Jag provade en av hans tårtor men sprack :(
SvaraRaderaJag och barnen gillade den!
RaderaHej!
SvaraRaderaDetta låter spännande! Cake Boss är också mitt favoritprogram! Ska faktiskt dit till butiken om några dagar :)
En fråga om ovanstånde recept - vad menas med formas? Vilken typ av figurer gör du då?
Åh så roligt!!! Jag gjorde inga avancerade saker, runda, fyrkantiga och en båt! Jag skar till båtformen, sen skar jag ut sittbrunnen och vindrutan. Om man jämför med en vanlig sockerkaka så smular den här inte och är lättare att skära till.
Radera