Kaka:
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
90 g smör
1 tsk bakpulver
Glasyr:
2 dl kokos
1 dl socker
3/4 dl grädde
1/2 dl sirap
40 g smör
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i resten.
Häll i en bakplåtsklädd liten långpanna och grädda i 200 grader i ca 15 minuter.
Smält smöret till glasyren och blanda i resten.
Låt sjuda i 5minuter.
Bred på glasyren och grädda i 200 grader i 10 minuter.
Låt svalna något innan kakan skärs i rutor.
Glasyren hamnade både under och ovanpå kakan, men det fungerar iaf, det blev bara svårt att skära den.
Den där brukar jag också göra, fast på det här receptet: http://augustifamiljen.blogg.se/2011/february/kokoskladdkaka.html#comment
SvaraRaderaMåste nog testa din variant också :)
Mmmm... och jag ska prova din :)
SvaraRadera