Botten:
3 ägg
3 dl strösocker
150 g smör
1 ½ dl vatten
2 ½ dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
100 g choklad
10 smarties
Smörkräm:
150g rumsvarmt smör
1 äggula
1 ½ dl florsocker
Glasyr:
150 g choklad
½ msk rapsolja
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret och blanda i vattnet. Låt koka upp.
Rör ner de torra ingredienserna växelvis med smörvattnet i äggsmeten.
Fyll två formar klädda med bakplåtspapper/smörade och bröade (jag tog en liten långpanna och en rund bakform).
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna.
Rör ingredienserna till smörkrämen smidig med hjälp av elvisp.
Bred smörkrämen på den kalla kakan.
Skär kakan i bitar.
Pensla sidorna och toppen med smält choklad blandat med olja.
Låt stelna.
Kokostosca |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar