Leta i den här bloggen

lördag 7 januari 2012

Favorit i ny skepnad- whiskeychokladkaka utan mjöl eller tillsatt socker

Hittade en bit 70% Valrohna ikväll så jag provade att göra en variant på min favoritkaka. Den här kakan är ingenting för dem som inte gillar choklad - den smakar mycket choklad :)


100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk whiskey

Smält smöret och rör ner chokladen.
Vispa äggen så fluffigt det går.
Blanda ner chokladsmeten, grädden, vaniljpulvret och whiskeyn.
Häll upp i aluminiumformar, jag brukar göra 12 -14 st.
Grädda i 175 grader i 6-8 min.
Servera med lättvispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Hej,
    Har bakat den här kakan flera gånger den senaste tiden, i lite olika varianter, men ingen av gångerna har det räckt med 6-8 minuters gräddning. Testade med två olika storlekar på formarna och att bara fylla dem till hälften, men måste ändå grädda i 10-15 minuter. Är 175 grader i varmluftsugn kanske, så att jag ska ändra till 200 grader i vanlig ugn?

    P.S. Det blir även gott om man använder Lindts apelsinchoklad, och om man vill tillsätta lite socker kan man byta ut whiskeyn mot cointreau. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar dom! :)
      Hm, jag bakar dom i en vanlig ugn (alltså inte en varmluftsugn). De blir nästan som en kladdkaka i konsistensen (tycker jag), om du ställer kakorna kallt blir de fastare.

      Jag har inte provat apelsinchokladen, men det låter mkt gott!!!
      /Helena

      Radera