Marängbottnar:
4 äggvitor
1½ dl socker
Moccakräm:
3 hg rumsvarmt smör
2 dl florsocker
4 äggulor
1½ tsk vaniljpulver (3 tsk vaniljsocker)
3 msk snabbkaffe
1½ msk vatten
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på bakplåtar och rita upp tre cirklar som är 21 cm i diameter.
- Vispa äggvitor till hårt skum, vänd försiktigt ner sockret. Fördela smeten på bakplåtspappren och bred ut smeten jämnt. Grädda i ca 30 minuter tills bottnarna är ljusgula och känns torra. Låt svalna.
- Rör smöret mjukt. Blanda ner florsocker, äggulor och vaniljpulver. Rör ihop kaffepulver och vatten, värm tills pulvret har löst sig. Blanda ihop med resten av krämen.
- Fördela hälften av krämen mellan bottnarna. Spritsa ut resen av krämen över tårtan. Garnera med chokladkonfetti, kakao eller annat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar