Leta i den här bloggen

torsdag 4 oktober 2012

Kokospinnar

Idag provade jag och Isabelle några nya (gamla) recept som vi fått från min mamma och mormor. Bland annat så provade vi att göra kokospinnar, en "kaka" som påminner om chokladbollar, men med mer kokos och utan kaffe. Det enda som var lite tjorvigt var att forma smeten till pinnar, men det gick efter några försök. Använd ren havre så blir pinnarna glutenfria.

75 g smör
1½ dl socker
½ msk vaniljpulver (1 msk vaniljsocker enligt receptet)
2 msk kakao
3 dl havregryn
1 dl kokos + kokos att rulla pinnarna i

Lägg smör, socker, vaniljpulver och kakao i en matberedare och kör tills smeten blir smidig/pösig.
Blanda ner havregryn och kokos och låt vila ett tag.
Forma smeten till pinnar (nyp hårt).
Rulla i kokos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar