Leta i den här bloggen

lördag 21 april 2012

Blåbärsfrossa - bland annat Isabelles blåbärsmuffins

Just nu bakar vi mycket med blåbär, idag blev det muffins med blåbärsfrosting. Frysen är full igen så vi gjorde inte så många men om man vill så går det bra att dubblera receptet.

Vill ni prova något annat som vi har bakat med blåbär så har vi gjort blåbärskakor, Antons blåbärsbilar, blåbärshjärtan, bärkakor med Stevia, Sallys blåbärsmuffins och blåbärsrutor. Christer rekommenderar Blåbärspajen!

 Blåbärsmuffins:
75 g smör
1 ägg
1 dl mjölk
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Blåbär
Frosting:
fotograf: Isabelle
50 g rumsvarmt smör
125 g philadelphiaost
5 dl florsocker
½ dl blåbär
  1. Smält smöret och blanda i mjölken.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Tillsätt vaniljsocker och mjölkblandningen.
  4. Blanda ner mjöl och bakpulver.
  5. Fyll muffinsformar med smeten.
  6. Fördela blåbär i varje form.
  7. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna.
  9. Vispa ihop ingredienserna till frostingen.
  10. Spritsa eller klicka ut på muffinsen.

fotograf: Isabelle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar