Leta i den här bloggen

söndag 15 april 2012

Bananchokladkakor

Goda enligt barnen och Christer:

1 stor banan
130 g mörk choklad (jag använde Valrhonas 70%)
175 g rumsvarmt smör
2 ½ dl farinsocker
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3 dl havregryn
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt


  1. Mosa bananen.
  2. Hacka chokladen grovt.
  3. Rör smör, farinsocker, socker och vaniljsocker smidigt.
  4. Tillsätt bananen.
  5. Rör ner ägget.
  6. Blanda ner havregryn, mjöl, bakpulver och salt.
  7. Vänd ner chokladen.
  8. Klicka ut på bakplåtspapper (inte så nära varandra, de flyter ut).
  9. Grädda i 200 grader i 5-10 minuter beroende på storleken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar