3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
Glass
Bär
Marängtopping:
4 äggvitor
4 msk socker
Klä en långpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ner mjöl och bakpulver.
Häll smeten i långpannan.
Grädda i 250 grader i 5 minuter.
Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper.
Låt svalna.
Dela stora bär och låt frusna bär tina lite.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Vänd ner sockret.
Skär rulltårtsbotten till bottnar.
Lägg en bit glass på varje botten.
Lägg en hög med bär på varje glassbit.
Täck med marängsmeten.
Grädda i 250 grader i 3-5 minuter.
Servera genast.
Isabelles kolaglass med jordgubbar |
Vaniljglass med blåbär och jordgubbar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar