Leta i den här bloggen

tisdag 7 februari 2012

Blåbärspaj med creme fraiche

Isabelle ville vara hemma idag med mig och Anton - mysigt tyckte vi! Såg det här receptet hos Hovkonditorn. Vi hade ingen gräddfil hemma så vi använde creme fraiche istället. Så här gjorde vi:


Skal:
100 g smör
3/4 dl socker
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Fyllning:
4 dl blåbär
2 dl creme fraiche
1 ägg
3/4 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Kör smör och socker i matberedaren.
Tillsätt ägget.
Tillsätt resten av ingredienserna.

Tryck ut i en smörad rund form.
Sprid ut 2 dl blåbär i botten.
Blanda ihop ägget med creme fraiche, socker och vaniljsocker.
Häll smeten över bären.
Sprid ut 2 dl blåbär.
Grädda i 200 grader i 25-35 minuter beroende på storleken på formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar