Leta i den här bloggen

fredag 26 oktober 2012

Blödande blåbärsmaränger

En del firar Halloween i morgon (lördag), några den 31:a och andra nästa fredag. När man än firar så passar det väl utmärkt med blödande blåbärsmaränger? Så ruskigt goda att till och med smeten i skålen (som skulle diskas) försvann :)



300 g strösocker (ca 3 dl)
150 g äggvita (ca 5 ägg)
2 dl blåbär

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Blanda socker och äggvitor i en (rostfri)kastrull, värm under omrörning tills sockerkristallerna är smälta.
  3. Häll över smeten i en (rostfri) skål. Vispa tills smeten har svalnat lite och blivit fast.
  4. Blanda försiktigt ner blåbär med en sked.
  5. Klicka upp maränger på bakplåtspapper.
  6. Grädda i ca 1 – 1½ h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar