Leta i den här bloggen

fredag 4 maj 2012

Pound cake - enkel tårtbotten att jobba med

Jag har börjat se det underbara programmet Cake Boss på TLC, där jobbar dom ofta med pound cake som grund till roliga och kreativa tårtor. Eftersom recepten var baserade på amerikanska cups så gjorde jag om dem till dl och g så det stämmer inte riktigt med originalen. Resultatet blev i alla fall bra, den var lätt att skära och forma, precis som jag hade hoppats. Så här gjorde jag:

115 g rumsvarmt smör
115 g rumsvarm cream cheese
2 3/4 dl vetemjöl
2,4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
3 stora ägg

Placera ett bakplåtspapper i en liten långpanna.
Smörj formen och bröa bakplåtspappret.
Rör smör och cream cheese luftigt.
Sikta ner mjölet.
Rör försiktigt ner socker och vaniljpulver (smeten ska vara smulig och torr).
Rör ner äggen, ett i taget.
Rör om ordentligt.
Häll smeten i formen.
Grädda i 180 grader i ca 30 minuter.

Låt svalna i formen i 15 minuter innan den tas upp för att skäras till.
Skär av toppen (det "bruna").
Ta ut figurer med mått eller skär ut önskad form.


4 kommentarer:

  1. Vet den god? Jag provade en av hans tårtor men sprack :(

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Detta låter spännande! Cake Boss är också mitt favoritprogram! Ska faktiskt dit till butiken om några dagar :)

    En fråga om ovanstånde recept - vad menas med formas? Vilken typ av figurer gör du då?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så roligt!!! Jag gjorde inga avancerade saker, runda, fyrkantiga och en båt! Jag skar till båtformen, sen skar jag ut sittbrunnen och vindrutan. Om man jämför med en vanlig sockerkaka så smular den här inte och är lättare att skära till.

      Radera