Leta i den här bloggen

måndag 30 april 2012

Cappuccinosnittar med vanligt mjöl

Eftersom de glutenfria cappoccinosnittarna blev så goda (och försvann snabbt) gjorde jag en variant med vanligt mjöl:

2 ½ tsk varmt kaffe
1 msk snabbkaffepulver
100 g smör
1 dl rårörsocker (vanligt socker går också bra)
2 ½ dl vetemjöl
1 msk ljus sirap
1-2 msk kakao (gärna Valrhona, eller 2-3 msk vanlig kakao)
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Blanda det varma kaffet med kaffepulvret.
Kör smör och socker smidigt (gärna i matberedare).
Tillsätt övriga ingredienser.
Mixa ihop.
Forma till längder och lägg på bakplåtspapper.
Platta till.
Grädda i 175 grader i 5-8 minuter.
Skär till diagonala snittar innan kakorna har svalnat.
Spritsa (eller ringla) vit choklad på kakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar