Leta i den här bloggen

lördag 5 maj 2012

Minitårta till Anton

Sporrad minitårta till solstrålen Anton

Så klart Anton ska ha en gul tårta! Till botten använde jag pound cake och jag fyllde den med blått marshmallowsfluff och dumlefluff - mycket gott enligt solstrålen.

Marshmallowsfluff:
30 g marshmallows
1 ½ dl vispgrädde

Dumlefluff:
100 g  Dumle
1 ½ dl vispgrädde

Lägg godiset och grädden i en kastrull ( en kastrull för varje smak).
Låt smälta på svag värme, rör om hela tiden.
Låt svalna i rumstemperatur, ställ sen in i frysen i 1 h.
Vispa.

Botten - pound cake (räcker till 3-5 minitårtor):
115 g rumsvarmt smör
115 g rumsvarm cream cheese
2 3/4 dl vetemjöl
2,4 dl socker
½ tsk vaniljpulver
3 stora ägg

Placera ett bakplåtspapper i en liten långpanna.
Smörj formen och bröa bakplåtspappret.
Rör smör och cream cheese luftigt.
Sikta ner mjölet.
Rör försiktigt ner socker och vaniljpulver (smeten ska vara smulig och torr).
Rör ner äggen, ett i taget.
Rör om ordentligt.
Häll smeten i formen.
Grädda i 180 grader i ca 30 minuter.

Låt svalna i formen i 15 minuter innan den tas upp för att skäras till.
Skär av toppen (det "bruna").
Ta ut figurer med mått eller skär ut önskad form.
Dela på mitten (så man får ett "lock" och en botten).

Smörkräm:
220 g smör
2 tsk vaniljsocker
300 g florsocker
2 msk vispgrädde

Rör smör och vaniljsocker smidigt.
Tillsätt florsockret, lite i taget.
Vispa ner grädden.

Spritsa en kant med smörkräm på tårtans understa del.
Fyll med valfritt fluff.
Lägg på kakans topp.
Gör samma sak med nästa våning.
Täck med smörkräm.
Ställ in i kylen ett par timmar (smörkrämen får inte vara varm - då fäster inte sockerpastan).

Kavla ut sockerpastan tunt.
Täck våningarna med pastan.
Sätt ihop våningarna med hjälp av smörkräm.
Använd en sporre för att skapa linjer på tårtan.
Ta ut blommor från massan som blir över.
Sätt fast med smält choklad.


2 kommentarer: