Leta i den här bloggen

fredag 4 maj 2012

Apelsinchokladbakelser

Chokladbollsbakelserna som vi gjorde tidigare gick åt snabbt och visade sig vara superbra att ha till hands när man behöver ha med sig glutenfritt fika. Idag hackade jag ner Romerska bågar i smeten eftersom Isabelle gillar det godiset. Resultatet? Jättegoda, jag får gömma de som är kvar om vi ska ha några kvar att ta med oss :)

50 g Romerska bågar
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 msk kallt kaffe
2 msk vispgrädde
½ tsk vaniljpulver

Dekoration:
Vit choklad
Mörk choklad
Strössel

Hacka godiset.
Blanda alla ingredienser till smeten.
Forma till stora bollar och tryck ut i aluminiumformar.
Gör en fördjupning i varje kaka.

Smält chokladen.
Häll den vita chokladen i fördjupningarna.
Låt stelna.
Dekorera med mörk choklad och strössel.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar