Leta i den här bloggen

tisdag 4 december 2012

Glutenfritt pepparkakshus

Eftersom vi inte har gjort något glutenfritt pepparkakshus tidigare så provade vi att göra två olika degar, den ena med finax mjölmix och den andra efter Fullkorns Fias recept. Den med finax mjölmix blev jättemjuk och husens väggar blev ostabila - men den andra degen fungerade jättebra! Vi mina morföräldrar till hjälp när husen skulle dekoreras :)


Börja med degen, den gjorde vi så här.
Vi gjorde olika husmallar i papper, kavlade ut degen och skar ut väggar och tak.
Grädda i 225 grader i 5-10 minuter. Låt svalna.
Smält socker i en stekpanna - när det är brunt fungerar det som lim. Doppa husgavlarna i sockerlimmet och bygg ihop huset (OBS! passa fingrarna).
Dekorera med kristyr och godis (vi använde BRIO och Kung Markattas chokladkonfetti).


Isa fixar lampor ovanför dörren
Anton dekorerar taket
Isas coola tak


2 kommentarer: